Maak kennis met ons team!

Bij de Jonge Amsterdammer hebben wij een vast team van podcasters, bloggers en columnisten. Benieuwd naar hun achtergrond? Lees die hieronder.

Maaike Renalda

Blogster

Na haar geboorte op de Nieuwendijk in Amsterdam verliet Maaike de hoofdstad om met haar ouders op te groeien in Brabant. Voor haar studie psychologie kon zij niet anders dan terug keren naar haar geboortestad. Momenteel is zij net klaar met haar studie en opzoek naar het juiste pad voor het vervolg van haar carrière. In haar blogs neemt ze je mee in deze zoektocht!

Maureen Blankestijn

Blogster en Columniste

In haar jonge jaren werd al snel duidelijk dat Maureen zich betrokken voelt met wat er in de samenleving gebeurt. Het was dan ook een logische stap om te kiezen voor een studie Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Met scherpe thema's neemt zij je elke 2 weken mee in een column of blog over de actualiteit.

Sam Verkerk

Blogger

Sam Verkerk komt uit een groot gezin uit de Pijp in Amsterdam. Van jongs af aan waren reizen en geschiedenis zijn grootste passies. Na zijn studie geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam besloot hij om zich aan te sluiten bij de Jonge Amsterdammer en zijn lezers mee te nemen in zijn blogs waren hij reizen en geschiedenis combineert.

Niek Prast

Blogger

Vanaf jongs af aan was als snel duidelijk dat de passie van Niek bij media ligt. Films, documentaires en fotografie zijn dan ook geen onbekende vlakken voor hem. In 2019 rondde hij zijn studie Media & Entertainment succesvol af.

Stijn van den Berg

Oprichter, podcaster en columnist

In 2019 begon Stijn samen met Jan Uyttewaal de podcast 'De Jonge Amsterdammer'. In 2020 besloten ze dit uit te bouwen tot een platform voor ook blogs en columns. Elke week is deze podcast te horen op Spotify en wordt de podcast live uitgezonden op radiozender AmsterdamFM.

Jan Uyttewaal

Oprichter en podcaster

Jan is samen Stijn oprichter van De Jonge Amsterdammer. Tijdens zijn studie Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam kwam hij erachter dat hij graag iets met media en schrijven willen doen. Het logische vervolg was een eigen platform voor creatievelingen! Jan is elke week te horen in de podcasts van De Jonge Amsterdammer.

Emma Verhaar

Columniste

Geboren en getogen in ‘Little Amsterdam’, zoals de citymarketing Haarlem goed weet te verkopen. Inmiddels woont Emma alweer bijna zes jaar in het ‘grote Amsterdam’. Tijdens de bachelor geschiedenis heeft ze een enthousiasme ontwikkeld voor het schrijven over actuele vraagstukken met een blik vanuit het verleden. Ook gedurende haar master Bestuur en Beleid aan de Universiteit aan Utrecht heeft ze met veel enthousiasme geschreven over maatschappelijke onderwerpen. Elke twee weken komt een nieuwe column van haar online!

Wil je ook blogs of columns schrijven voor De Jonge Amsterdammer? Stuur een berichtje naar dejongeamsterdammer@gmail.com