Het nieuwe druk

Sinds een week of twee ben ik toch maar weer mijn agenda gaan gebruiken. Mijn warhoofd bleek niet meer voldoende om bij te houden hoe laat ik op een scherm moest verschijnen of waar dat afhaalkoffietje in het park precies gedronken werd. Dus nu pak ik ‘s ochtends, nog vóór mijn voeten naast mijn bed staan, mijn telefoon om er achter te komen welke dag het is en wat dat betekent.

Donderdag was de drukste dag sinds tijden: eerst een beetje studeren, dan zwemmen, dan barbecueën en dán nog beachvolleyballen. Ik fietste me suf van west naar oost en terug en aan het einde van de dag was ik bekaf. 

Een vakantiedag zou je zeggen. Maar nu in het nieuwe leven was ik gesloopt. Überhaupt plannen hebben voelt meteen al druk, het voelt meteen al een beetje als het oude leven waarin een ander tempo zo normaal was. Al weet ik dat ik mezelf dan voor de gek hou. Want wat nu als druk voelt, voelde toen als een dutje doen. Wat nu als rustig aan doen voelt, voelde toen als verloren tijd.

Het leven dat bestaat uit dagen die van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat volstaan met gekleurde blokjes in mijn agenda, kan ik helemaal niet meer aan. De dagen lijken sneller vol, ook al zijn ze het niet. En mijn benen houden het oude tempo niet meer bij, ook al zijn het dezelfde. Het leven van proppen, passen en meten past niet meer in de tijden van versoepeling. 

Maureen Blankestijn (BA Politicologie) // Geboren in het AMC, getogen in Amsterdam-Oost

Foto header: © Fabrizio Verrecchia via Unsplash

Leave a Reply

Welkom!

De Jonge Amsterdammer is hét platform voor Amsterdammers! Je favoriete podcasts, blogs en columns over actuele thema’s in Amsterdam!

Diversiteit is het sleutelwoord van De Jonge Amsterdammer. Alle meningen tellen op dit platform en in onze podcasts!
Ook jij kan je laten horen. Heb jij altijd al een blog/column willen schrijven. Neem dan contact met ons op!