De (Beste?) Tijd van mijn Leven 

Maaike is net afgestudeerd en schrijft eens in de twee weken een blog over het leven na je studententijd. Wat staat je allemaal te wachten nu je het echte ‘grote mensen leven’ tegemoet gaat? Hoe vind je een baan die je gelukkig gaat maken? Hoe kom je er überhaupt achter wat je wil? Maaike vertelt het je allemaal! 

Ik was 17 jaar oud. Ik genoot volop van mijn tot dan toe langste zomervakantie ooit. Het leven was goed. Maar het leven kon beter en ik stond in de startblokken om dat mee te mogen maken. Het was namelijk tijd om mijn ouderlijk stulpje te verlaten. Dus ik zei mijn vertrouwde slaapkamertje, m’n moeders gezonde avondmalen, de verse gierlucht en mijn zachte g vaarwel en begon aan een nieuw avontuur. Terug naar mijn geboortestad; terug naar Amsterdam. Want laten we eerlijk zijn, waar kun je nou beter nieuwe vrienden voor het leven maken/interessante colleges bijwonen/je horizon verbreden/het uitgaansleven verkennen/de schoonheid van vijf verschillende dranken door elkaar drinken ervaren/je fiets laten stelen/’s nachts straalbezopen ronddwalen/colleges skippen/toch een voldoende halen/ontbijten met pizza/avondeten met een blik knakworsten en tegelijkertijd jezelf hoogopgeleid noemen (oftewel: studeren) dan in onze eigen hoofdstad?!

Inmiddels ben ik 25 jaar oud en is die zogezegde ‘beste tijd van mijn leven’ alweer voorbij, want ik ben zojuist afgestudeerd. Zo, even bijkomen van deze deprimerende uitspraak… Maar hé, ik laat me natuurlijk niet uit het veld slaan en geloof er vurig in dat wat voor me ligt minstens zo mooi zal zijn. Als ik naar de toekomst kijk, heb ik alleen geen flauw benul hoe die van mij eruit gaat zien. Ik heb dan wel ‘het papiertje’ op zak, maar hoe wil ik dat mijn leven eruit gaat zien? Welke carrière gaat me nou écht gelukkig maken? Deze levensvragen waar ik het antwoord niet op weet, geven me het gevoel dat ik met een niet-werkend kompas een weg moet zien te vinden in de weelderige jungle van de arbeidsmarkt. Om nog een extra schepje op mijn totaal veranderende toekomst te doen, heb ik besloten te gaan verhuizen. Mijn vriend en ik hebben namelijk besloten om officieel samen te gaan wonen! (dat we al ruim een jaar samen met twee katten noodgedwongen in een studiootje van 25m² wonen, is voor nu bijzaak). Voordat het zo ver is, moeten we nog even de nodige beren op de weg – also known as de Amsterdamse huizenmarkt – overwinnen.

Mocht dat allemaal lukken, dan breekt daarna een echt nieuw tijdperk aan. Het leven in een studentenwoning wordt afgesloten. Betekent dit dan ook het einde van – zonder schaamte – de afwas twee dagen laten staan? Is het nog wel geoorloofd om een hele dag, starend naar je Netflix serie, met een kater in bed te liggen? Zal het uitblijvende geld van ‘Ome DUO’ een leeg gat in mijn hart achterlaten? Worden we nu dan écht volwassen? Tijd om daarover na te denken, is er haast niet. Het grote-mensen-leven bonst namelijk al op de deur. Misschien moeten we ‘m maar binnen uitnodigen voor een lekker pilsie. Of een kopje koffie, want dat doen volwassenen. Hoe dan ook: op naar verandering!

Maaike Renalda (BSc Arbeids- en Organisatiepsychologie | MSc Business Administration) // Geboren in 1994 op de Nieuwendijk in Amsterdam 

Maaike schrijft eens in de twee weken over het avontuur na het studentenleven 

One Comment

Leave a Reply

Welkom!

De Jonge Amsterdammer is hét platform voor Amsterdammers! Je favoriete podcasts, blogs en columns over actuele thema’s in Amsterdam!

Diversiteit is het sleutelwoord van De Jonge Amsterdammer. Alle meningen tellen op dit platform en in onze podcasts!
Ook jij kan je laten horen. Heb jij altijd al een blog/column willen schrijven. Neem dan contact met ons op!